top of page

H V O R D A N   V E L G E   R I K T I G   T R U G E ?

Før du velger truge må du tenke gjennom to ting:

- Hvem skal bruke trugene?

- Hva skal de brukes til?

 

Hvem skal bruke de? 

Truger kommer i forskjellige størrelser (22”, 23”, 25”, 27", 30”, 35” og 36”) og det finnes truger til menn, damer og barn. Størrelsen på trugen går hånd i hånd med trugens bæreevne og en enkel regel er at jo større og tyngre du er, jo større truge trenger du. Andre faktorer som spiller inn når man skal velge størrelsen på trugen er hvilket underlag man skal gå på, samt om du skal bære tung sekk. I løssnø og med sekk vil det være gunstig å velge truger med stor overflate, altså en større truge. På hardere underlag vil det være mer gunstig med en mindre truge, da bæreevnen ikke står i fokus. Da spiller heller ikke vekt en stor rolle. 

  • 21 og 22 tommer: ca 36-70 kg

  • 23 og 25 tommer: ca 55-90 kg

  • 27 og 30 tommer: ca 77-112

  • 35 og 36 tommer: ca 100-136

Hva skal de brukes til?

Truger kan deles inn i tre kategorier: GOD, BEDRE og BEST.  

GOD (Pris 1000-1500,-) Her får du en truge med stegjern kun under tåballen for godt feste. Trugen har en enkel binding og kommer uten helløfte. Egner seg til korte og lette turer, eller en tur ned til bekken for å hente vann. 

BEDRE (Pris 1500-2800,-) Her får du en truge med kraftigere og flere stegjern for bedre feste enn en kategorien god. Det er en bedre binding og trugende kommer med helløfter. Egner seg til de aller fleste turer, med unntak av de bratteste bakkene.  

BEST (Pris 2800-3800,-) Her får du en truge med kraftig stegjern under tåball og langs trugerammen som gir optimalt feste. Med den beste bindingen, helløfter og maksimal stabilitet og komfort egner trugen seg til alle type turer og terreng.

Hvordan velge riktig truge?: Features
fullsizeoutput_2c32.jpeg
Hvordan velge riktig truge?: Welcome
Hvordan velge riktig truge?: Instagram
bottom of page